Call to action

Producten filteren

Sorteer

Hulp nodig?

Klantenservice
Klantenservice
085-2387000

PVC wandtegels

Zelf uw muur betegelen, met weinig tot geen kluservaring? Kies voor betonlook pvc tegels van Wandpanelen Online. Met deze pvc tegels hebt u de looks van een luxe betonmuur met de voordelen van pvc. Ze zijn net zo makkelijk te plaatsen als een pvc vloer, zijn watervast en sterk en dragen bij aan een stoere uitstraling. Onze pvc wandtegels beschikken over de beste prijs-kwaliteitverhouding en kunnen binnen twee werkdagen geleverd worden.

Toont alle 5 resultaten

Pvc tegels tegen de muur: een goed idee?

Stel: de tegels in de badkamer zijn aan vervanging toe. De oude tegels eraf bikken, of deze egaliseren, kunt u waarschijnlijk zelf. Het opnieuw betegelen zal toch door een vakman of -vrouw gedaan moeten worden. Dat zal wat kosten, en de materiaalkosten komen daar nog bij. Betonlook pvc wandtegels zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. De tegels sluiten naadloos op elkaar aan en u hoeft de tegels niet te voegen. Maar hoe doet u dat dan, zelf wandtegels plaatsen? Wij helpen u graag op weg met een korte uitleg en tips.

PVC wandtegels

Zelf pvc wandtegels plaatsen

Voor het plaatsen van betonlook pvc wandtegels dient de ondergrond egaal te zijn. U gaat de tegels straks namelijk lijmen en u wilt een strak en waterdicht resultaat. Is de muur glad afgewerkt dan kunt u beginnen. U hebt aan gereedschap en hulpmiddelen het volgende nodig:

  • Rolmaat;
  • Waterpas;
  • Scherp stanleymes en liniaal, of
  • Pvc snijder;
  • Rubber hamer en stootblok;
  • Potlood;
  • Pvc-lijm;
  • (Water- en schimmelbestendige) kit;
  • Optioneel: decoupeerzaag (voor het uitzagen van stopcontacten e.d.)
  • Pvc wandtegels.

Werk van beneden naar boven

Werk bij het plaatsen van uw betonlook pvc wandtegels altijd van beneden naar boven. Zo voorkomt u dat de net geplakte tegels gaan zakken. Kies een handige plek om te beginnen. Is het vertrek kaarsrecht, dan kunt u aan de rand beginnen. Zijn de kozijnen en het plafond niet helemaal recht en haaks, begin dan in het midden. Onder de eerste rij tegels plaatst u afstandhouders. Zo hebben de betonlook pvc tegels wat speling om eventueel uit te zetten en krimpen bij temperatuurverschillen.

Lijmen en plakken

Bestrijk het gedeelte waar u de betonlook pvc wandtegel gaat plakken met pvc lijm. Kijk op de verpakking van de lijm of u het iets moet laten voordrogen. Druk de eerste tegel stevig tegen de muur. Houd de waterpas er nog een keer bij voor de zekerheid. Tip: wacht even tot de eerste tegel vastzit. Zo hebt u minder kans dat deze verschuift wanneer u de aangrenzende tegels aanklopt met de rubber hamer en het stootblok. Plak de volgende betonlook pvc erboven en klop deze strak tegen de onderste. Zo werkt u naar boven, totdat u bij het plafond komt.

Pvc wandtegels op maat snijden

Nu pakt u het potlood en de rolmaat of liniaal. U gaat namelijk de bovenste pvc wandtegel op maat snijden. Houd ook aan de bovenkant een kiertje over van ongeveer een halve centimeter. Snij de tegel met het stanleymes langs de liniaal op maat, of gebruik een pvc snijder. Zo maakt u telkens een nieuwe rij betonlook pvc wandtegels klaar. Ook aan de zijkanten en in de hoeken snijd u de tegels op maat voordat u ze plakt. De randen die u overhoud kit u af (gebruik in de badkamer water- en schimmelbestendige kit).

De pvc wandtegels onderhouden

Zoals u ziet hebben wij een aantal mooie betonlook pvc wandtegels in het assortiment. Die wilt u na aanschaf zo lang mogelijk mooi houden. Ondanks dat ze watervast zijn, zijn ze niet geschikt om constant onder water te staan. Gebruikt u ze in de badkamer, trek ze dan droog na iedere douchebeurt. Schoonmaken doet u eenvoudig met een doek en een sopje (gebruik een mild schoonmaakmiddel om de toplaag te beschermen). Hebt u last van kalkaanslag, gebruik dan een verwijderaar die geschikt is voor pvc.

Betonlook pvc wandtegels online kopen

Klussen is vooruit kijken. Voordat u begint, zorgt u dat u alle benodigdheden in huis hebt. Heeft u vragen over pvc wandtegels of onze andere producten, neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Beste prijs/kwaliteit verhouding
Binnen 5 werkdagen in huis
Makkelijk te monteren
Praktisch en innovatief
Geschikt voor iedere woning
Gratis verzending in NL vanaf 3 stuks

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Krijg gratis informatie over wandpanelen

Copyright © 2024 - Wandpanelen Online · Sitemap · Privacybeleid

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 58 recensies
js_loader
0
Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 58 recensies
js_loader